Wednesday, October 21, 2015

Crystal Bay again and again - Ikan Bakar Hj. Musa

Assalamualaikum

Pemalas update blog. Tetiba update makan je haha
Ok cepat-cepat update nak balik ni  kikiki

Semalam alkisah pergi makan ikan bakar kat crystal bay alai dengan amoi office
Pergi ber-5

Usually aku makan kat crystal bay ni mesti pergi yang ala kassim
This time diorang ajak pergi gerai lain, amoi kata dia selalu makan gerai tu
Gerai No. 3, Hj. Musa
Ok kita try lah




sampai terus pilih seafood dulu
udang dia very debab kau macam aku




duduk je kat meja theyols terus hantar cili kicap
cili kicap dia sedap pedas !




signature every medan ikan bakar haruslah nasi lemak
nasi lemak cenonet cost you 50cent each




3 suap habis. weols semua amik 2 bungkus sorang hihi




udang bakar yang sedap juicy !
cicah cili kicap tuuuu
mak aih menitis ailio taip ni damn u



siakap 3 rasa was so so la
sebab pelik 3 rasa letak daun limau purut aku rasa macam kuah tomyam plak hukhuk
tapi ikan dia garing best




pari bakar sedap !
pon bakar nicely and still juicy woih sedap nya kauuu




sotong goreng tepung so so lah




kailan ikan masin

total damage 130++
aku tak tau la reasonable ke tak tapi sedap ok la


Persatuan Nelayan Medan Ikan Bakar Segar Hj. Musa
Crystal Bay Alai
Cawangan Kompleks Sg Duyong
Gerai No. 3 (alas meja biru)



lets klik !!

8 comments:

Amanda Suria said...

alaaaa.....sajer jer kan...akak dah ngidam dh ni...

yaya_flanella said...

Huwaaa lapar bila baca. Sedapnyaaa

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

fairus said...

Saya kalau makan ikan bakar kat alai, biasa makan kat sini jugak..

Malinda Ismail said...

Akak tak pernah lagi makan ikan bako kat alai...selalu kiteorang suka bebeno makan kat muara sungai duyung...sedap gak makan kat tempat tu

Kakzakie said...

Kalau dah tak perlu masak just order dan menikmati hidangan apa pun sedap Lya. Kakak yg tengok gambar pun dah tergoda dibuatnya:)

eelobor said...

wah....pari bakar dan udang bakar tu memang mabeles sangat2 la

Dr Singa said...

nanti hakak turun melaka ko belanja hakak kat sini eh!!