Tuesday, December 1, 2015

memanjang campur aduk ko ni

Assalamualaikum

Perghhhh punya pemalas lipas nak update blog ni
Bahan takde uols. Pemalas apatah lagi. Bertimpa-timpa punya pemalas
Kat office pon busy hazab
Ni ada masa sket lunch time, aku sauk je la apa gambar yang boleh jadi bahan aku membebel ni




Sebelum tu, nak promote cookies sepupu kawan den
Boleh pergi Instagram: Diffin.Ra
Instagram nya kosong lagi. Baru nak bermula
Dapat tester harus suka uols
Komen jujur: cookies sedap dan tak manis. I loike !




Bonda bawak Faqih jalan-jalan kat Family Store
Masa tu dia nak balik Kukup. So adik aku nak p beli baju lubang-lubang tu lebih sket
Faqih ni kalau bawak berjalan, duduk dalam kereta, dia senyap je
Cuba kalau time hangen dia kat rumah, sekampung dia dendangkan dengan melalak dia tu
Whatever it is, bonda still lap u muah !





my current addiction, muffin pisang mighty white
sedap !




adik aku dah grad pantang ni rajin beno masak
spaghetti uols kau ada orang habis pantang makan spaghetti hahahaha




petang ahad tahan pakcik motor jual eskrem
my forever favs eskrem kacang merah




eh eh ni bukan kad jemputan den
kad jemputan aqiqah anak buah den dak Faqih tu
aku order design kat Blog Sihatimerahjambu
aku amik design je sebab mula-mula ingat nak bagi jemput yang through Whatssapp, Wechat dan sebagainya
Dan bapak aku macam biasa la nama cucu first kesayangan dia yang dia hari-hari timang "ni comey tok baba ni manja tok baba" itu, dia suruh aku print
Hantar la print sendiri dan gunting sendiri jimat sket Bonda memang kedekut lalalala



Last week kembali ke UiTM Segamat ada urusan
Nampak entrance, hoi excited nya !
Seribu macam kenangan menyelinap ke hati 
Gittewww



Kolej kediaman selama 2 semester pertama
Senior kolej aku dulu macam hauk ok
Hanya kami warga sesi itu yang tau betapa hauk dan kerek dan poyo dan segalanya lah




Singgah makan soto kat kedai lepas entrance UiTM
dulu selalu makan sini dan kami panggil kedai lalat
sebab lalat dia memang banyakkkkk kau
tapi tetap jadi port staff dengan budak-budak uitm situ





Jalan-jalan mengimbau kenangan lagi
Cari rumah sewa dulu, duduk sini tahun 2007-2009 macam tu
kat Taman Mida. Dulu cantik je sekarang ada duduk lagi ke tak ntah ni




Last sabtu saje pergi Nyalas rumah sepupu aku, Kak Ijah
Tu anak angkat yang dia amik dulu, Izzah. Dah setahun 6 bulan 
Kejap je kan
Dia ni mula-mula nampak orang yang tak biasa jumpa takut la jugak
Lama-lama amboi siap boleh landing atas dadaku yang empuk sampai tido uols
Ni pergi Family Store kat Jasin, menunjuk je tangan dia
Amboi pandai eh babab kannggg





Style makan memang melaka habis
Ni makan nasi lemak, nak kaut sambal ok
Sambal tu pedas kot. Tapi selamba dia gagau pakai tangan masuk mulut
Muka relax takde perasaan hahaha





Dah kenyang bergolek. Ok bagus ni memang ikut perangai makcik2 dia hahahaha





Kak Ijah masak mee kari hari tu
Lazat uols
Apa je tak lazat tekak aku ni
Maka azam diet sentiasa berkubur
Nak habis tahun 2015 boleh buat hipotesis sendiri ye >_<




Cinta hati dok diam-diam Bonda dan seisi keluarga nak mencekik jap

Masalah nak buat ending
Okebai



lets klik !!

8 comments:

Daddy Ziyyad said...

Soto tu macam sedap aja....

Mana lagi sedap, muffin Mighty White tu ka, muffin Kenny Rogers?

Kayu Manis said...

Campur aduk pun bleh kecur tgokkk

Aziela said...

Caca marba pyn sodap jer Lya... oh my...jauhnya sampai ke Selandar. Mydin baru kat Jasin tu dh pergi lom?

ezan idma said...

sedappppnya tengok smua food . k lapar haha

eelobor said...

huhuhu....dalam banyak2 tu boleh lak terliur kat ais krim kacang...

Kakzakie Purvit said...

Kakak tetap suka tengok baby dan Izzah yg dan besar dah:)
Makanan mudah cari baby yg sama susah dpt - tengok gambar jadilah
Makin comel makin gebu mcm muffin yg Lya suka tu hihi...

Malinda Ismail said...

Ko ni dik walau pon asyik tengelam timbul tapi gambo2 tetap mabeles sanggat tau...telan2 ailio je baca n3 ko ni...hahaha...wah! Dah beso2 kesayangan2 dia...moga membesar dgn sehat jadi anak soleh dan solehah...berjaya dunia akhirat

Raihanah Ahmad said...

sedap mee soto dan kari mee tu