Tuesday, January 5, 2016

Beijing Winter Trip Dec 2015 - Arrival / Marriott Beijing Northeast

Assalamualaikum


26 Dec 2015 yang lepas kita pergi company trip. Trip kali ni ke Beijing, China.
Ni trip yang kedua aku dapat ikut. First dulu 2013 aku follow pergi Hokkaido
2014 tak dapat follow sebab clash dengan adik aku kahwin

So 26 Dec tu, tengah hari dalam 1 pm gerak naik bus dari office ke KLIA
Flight 5.25pm. Sampai KLIA settle check in then pergi makan dulu. Lapau tak beragak cekik nasi lemak terus kat old town




Beratur nak check in




MH 360. Masa dapat tau no flight tu, mak nebes ok -_-
Alhamdulillah selamat pergi dan pulang



Yeay dapat seat tepi tingkap




Boleh tengok awan sementara belum gelap




Opkos dapat kacang masin





Menu dinner aku pilih mee dengan ikan sebab dah melantak nasik earlier




Flight 6jam ++ 




2 hours before landing makan lagi
Tuna sandwich 




12 am ++ sampai. Ya Allah sejuk dia tak boleh nak cakap
Everyday kat sana suhu negative




Beijing Capitol International Airport

Keluar je bas dah tunggu. Then terus pergi hotel
Kami stay 4 malam dekat Marriott Beijing Northeast



Bilik dia besar hoi untuk kitorang yang stay 2 orang ni
Jakun jap dapat bilik gini hahahaha
Sampai confuse betul ke ni bilik kita ntah2 tertukar dengan bilik bos ke hahaha
Tu single bed ok. Ko tengok single bed dia besar mana. Bantal je ada 4
Tak ke lena sampai kentut-kentut tido




Toilet dia




Toilet all glasses ye. Mula-mula kitorang dah terjerit-jerit "hoi macam mana nak mandi!!"
Aku suggest ok tutup lampu la mandi then mencarik la suis lampu
Jumpa suis tepi window tu, turun lah blinders nya
Ok bengap jap ada blinders rupanya hahaha
Baru bleh mandi dengan gumbira yayayaya



Jamban biasa la no hose -_-
Sebelah bilik shower




Pagi hari get ready nak berjalan
Malam tu snow turun sket. Powder je snow nya 




Ko bayangkan kalau takde blinders
Tak ke berbuih orang bangunan depan tu nampak aku mandi





Breakfast kat hotel takde masalah
Makan je la apa ko rasa boleh makan
Usually roti la. Then telor telor telooooooooooor
Potato, fruits, apa yang ko rasa boleh di makan, makan je lah




Omelette dah tentu hari-hari aku bedal
Yang bulat-bulat tu pakora
Then ada ikan





Depan hotel before leaving nak pergi jalan-jalan
Suhu seriously sangat-sangat sejuk
Tapi sebab nak feel the sejuk tu yang tak zip baju, tak pakai glove
Lepas tu merasa la nak kebas 1 badan kan
Tempat paling sejuk kitorang pergi masa tu suhu -11c. Rasa nak beku 1 badan




Alhamdulillah thank u bos beri peluang pergi trip lagi




To be cont..
Pergi Tiananmen Square dengan Forbidden City




lets klik !!

10 comments:

Malinda said...

ya ampunnnn...dik bestnyeeee kompeni ko...akak suka sangat kalau pegi tempat2 sejuk camni...next n3 cepat sikit plis :D

Kayu Manis said...

Wow

Terpegun tgok hotel...jakun juga,belum jejak lagi..

TwentyTwo said...

Ok fine jeles!!..tgk tandas dia terus rasa nak berendam hehe

mun said...

bestnyaaa dpt main snow... jakun plak nengok..hehe

Daddy Ziyyad said...

Ada kerja kosong tak kat kampeni awak?
Kahkahkah..

OK apa kalau mandi tak turunkan blinders tu..
Sambil berendam sambil menikmati panorama luar..wakakaka..

No flight tu...MH360....eerrrrrrrr...seriyau jugak.

Hanie said...

ya allah, best nye dapat lihat negara org, dgn suhu yg neg tu mmg mencabar yek.. ape2 pun mmg kelas la hotel tu.. cantik nau nau.. hehehe

fairus said...

Wah.. Seronoklah dapat pergi Beijing..

eelobor said...

wow....seronoknya. best dapat kenal tempat orang.

mawar_berduri said...

aduii..bestnya..dah la dapat pergi time salji turun....so nice!

Suriaamanda said...

Benda yang akak nak sangat pegang adalah Salji.....ok..one fine day...insyaallah