Wednesday, January 27, 2016

Melantak Steak Hub

Assalamualaikum

Break sekejap entry Beijing tu. Gambar pon tak habis resize lagi dan tak pilih lagi untuk next entry

Last week pergi makan kat Melantak Steak Hub. Dekat sangat lah dengan office aku ni tapi memang tak jejak2 lagi. Takde geng dan takde geng. Haha

Tapi last week pucuk di cita ulam mendatang. My bff, Ayu ajak keluar lunch. Laju je aku cakap "jom p Melantak !!" Nasib baik Ayu on je hihihi




Sampai je dorang tengah buat wiring. So wayar berselirat sket. Lagipun masa tu baru bukak kot
Suka deco kedai ni. Cozy je. Comel pulak lembu kat dinding tu hah




Memandangkan aku first time kat sini, so aku follow je Ayu amik apa haha
Amik lamb rack. Harga biasa lah kan dah nama pon makan steak
Harga dia dah siap tepek kat plastik. So uols boleh pilih sendiri, ikut suka hati anda nak mahal nak murah nak bla2




Add on mushroom soup dengan garlic bread. Set ni RM 5.00.
Mushroom soup dia sedappppppp garlic bread pon sedap mak suka nyah !





Ini lah lamb rack yang aku amik tu
Harga ni siap masak dengan mashed potato and coleslaw 




Ya ini lah dia. Aku pilih masak well done. 
Mashed potato sedap !
Sauce sedap !
Coleslaw biasa lah kan
Daging sedap juicy. Makan dengan sauce tu sedap hoi




Close up
Saje bagi keliur kehkehkehkeh
maap  >_<


So total makan sekali dengan air dan mushroom soup garlic bread RM 48++
Ok lah sebulan sekali. Selalu bankrupt bedahhh



Melantak Steak Hub
No. 12, Jalan KPKS 1,
Kompleks Perniagaan Kota Syahbandar,
75200 Melaka.

Tel: 016-6603510

lets klik !!

15 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai ..keliur dah ni acaner? haha

Kakzakie Purvit said...

Kalau dah nama restoran pun Melantak, memang habislah betul-betul mengisi perut dibuatnya. Nampak juicy sangat dagingnya Lya - ngences kakak:)

Malinda said...

sedapkan dik makan situ...kire murah banyak gile dari pi makan kat tomy roma sana...kikiki

Aziela said...

Lya, jgn lupa..air boleh refill...hihihi. Mmg sedap lamb rack tu. Tp burger yg bun dia ada kaler tu..kurenggg.. hihihi

alya_chan said...

wow. menariknya menu dia.

wahida said...

ok, tak terliur sebab aku tak makan lamb...hehe...

Daddy Ziyyad said...

Elok aja air liur meleleh..
Bajet nak pergi..

Demmm!!
Kat Melaka!
Hahahaha

Kayu Manis said...

Alamak bikin kecurlh dear lya...

Knor suka kambin tu.....melting sgguh.

P/s tq for info lya...pasai folowers tu..ia jugakan....dhlah sikit bertmbh sikit folowers nk cari mlssss hihi

NEKCIK said...

Wah ...meriah makanan..westeng weiii

aizamia3 said...

Tak boleh tahan tengok.. melting jadinya.. ;)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

betul2 nama dia melantak rupanya.. hahaa.. adoii...

LYAfrina said...

cedapnya....

Nurhidayah Abdul Razak said...

Dah try kat sini haritu dgn member2. Ohh.. cannot go la this restaurant. Saya order aglio2.. ya hampunnn.. berminyak giler. Sumpah tak habis. Pastu member try nasi goreng cili padi. Portion dia skit giler and tawar.

First and last. Maybe specialty dorg western food kot.😣

Nurhidayah Abdul Razak said...

Dah try kat sini haritu dgn member2. Ohh.. cannot go la this restaurant. Saya order aglio2.. ya hampunnn.. berminyak giler. Sumpah tak habis. Pastu member try nasi goreng cili padi. Portion dia skit giler and tawar.

First and last. Maybe specialty dorg western food kot.😣

Hanie said...

sy suka mkn kambing. nanti boleh jengah sini. harga pun boleh tahan.