Tuesday, February 23, 2016

balik kampung last part

Assalamualaikum

Punya berbulu nak menghabiskan entry
Nak2 lagi sekarang dengar kata lah kan blogger nak kene berdaftar bagi
Blogger makan je kot (libas selendang)

So sambung last part balik kampung
Pagi before gerak singgah rumah chu kat Marang
Chu ajak breakfast sana



Wow ada nasi kerabu, roti canai, mee goreng, sandwich
Apa banyak sangat ni gemok lah akak (macam pernah kurus)




Pergh lazat gila nasi kerabu chu ni
Nasi dia elok berderai je. Resepi plisssss




Persinggahan wajib. Gerai jagung kat area Merchang





Persinggahan wajib jugak. Chendor. Nak beli kopok keping, lekor, satar yang dah bakar, satar frozen. Pelbagai jenis ada ye. Sediakan duit je dan pastikan ada ruang dalam bonet kereta anda




Merusuh menanti celup tepung kat Mokna, Tg Lumpur, Kuantan.
Adik aku lah berhazab menunggu kopok lekor last2 dapat 3 batang je. Hangen member haha
Aku memang setakat dapat udang tepung 3 batang, pastu ball-ball beberapa batang aku terus blah
Lagi lama aku berada kat crowd tu aku bimbang aku akan mengamok kat situ hahaha

Kitorang stay 1 night kat Kuantan




Well cuti sekolah kan. Bersaborlah hoi




Malam dinner kat Tg Lumpur gak. Bukan kat Ana Ikan Bakar Petai la. Lalu je depan Ana Ikan Bakar Petai mak aih punya ramai manusia




Tengah malam keluar p Telok Cempedak. Tak tau nak buat apa so buat inai kat tangan




Mihmihmihmihmih





Balik lalu Rompin sebab nak makan udang galah
Tak payah tanya la berapa rege sepinggan cenggini pon boleh cekik darah ok padahal udang seketol


Sekian cuti-cuti kampung
Next cuti entah bila la la la la




lets klik !!

17 comments:

Kayu Manis said...

Alamak jelesnya...nk gi tenganuh juga....nk mkn..nk mkn..nk mknnn

Kakzakie Purvit said...

Mak Ai! Hidangan sarapan yg macam kenduri dah kakak tengok:)

Malinda said...

ni yg akak pemyampah dgn ko ni dik...kecik beso kecik beso aku menegok ko...asal balik kampong je makan sedap2...asal balik kampong je makan sedap2...makan sedap2 mesti balik kampong...ah!!! meroyan ah camni...hahahaha

Suriaamanda said...

amboi..sakan betul aktiviti makan ni kan...meh la bawak akak sekali...nak merasa gak

Zie Azi said...

sedapnya ns dagang tu..tgok drumstik tu teringat cte upin ipin hahha

Yana MIB said...

tgk gbr udang galah teringat aku pi mkn kt pahang gak aa...kedai azis satar..rm15 sekor...pehhh

wahida said...

sumpah aku tak boleh tengok nasi kerabu oiii...feveret dulu selamanya...grrrrr....kenapa tayang nasik kerabu???? arghhhhh...

mawar_berduri said...

Duduk kuantan 2 tahun on x pernah smpai tanjung lumpur tu...kesian kan..haha

Siqah Hussin said...

Sedapnya nampak nasi kerabu dan goreng tepung tue! Rindunya nak makan! Tanjung lumpur memang terbaik :D

Daddy Ziyyad said...

sedap eh celuptepung mokna tu?
next time gi kuantan saya nak try la...selama ni try yg kat Tganu aja...


berapa harga meal yg last tu? yg ada udang galah tu...:P

Akak Kembang said...

bestnya tegk nasi kerabu. sy peminat nasi kerabu

mun said...

haiii laaahh..terliuqqq nengok udang galah oiit..huhu

Zulkarnai Harun Ar Rashid said...

Tudiaaaa aihhhhh....mmg sempoiiii abihhh hehehe

Norhayati Mohd Isa said...

Udang seketoi dgn telur asin ..
Mahai jugak ye faz..

aizamia3 said...

Balik kampung mana leh lepas dari makan sedap2.. diet..? tinggal sesiap dekat rumah takleh ikut.. kihkihkih..

LYAfrina said...

tak singgah kole kmn ke lya??

ana ikan bakar petai tu..walauon ramai..tp servis tip top.. mmg x mnunggu lama.. y penting selesa n x panas kedai tu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wahh.. bestnyer... buat satu pusingan malaya best tu dik.. mcm2 tempat dpt singgah... udang galah kat sinun mmg mahal dik.. akak pun idakla berani sgt nak singgah kecuali mama yg nak belanja... kekekekee... akak tukang belanja buah berangan goreng boleh la....hihi...