Monday, March 21, 2016

Desaru - Batu Pahat Baryani !!

Assalamualaikum

Ni bulan lepas punya cerita. Baru nak update sekarang mihihi
Masa tu attend wedding sedara kat kota tinggi 
Ok first time drive sampai kota tinggi. Hazabedah jauhhhh ok hahaha
Rupanya atas nak ke Desaru. Nak sampai Pengerang sana
Kat Felda Kledang




Baryani johor yang sedap sangat oi
Lama dah tak attend wedding kat johor




Check in 1 malam kat Desaru. Stay kat Tunamaya ni



Hotel ni macam tak terjaga sket landscape dia
Tapi ok la sebenarnya 
Alah ko setakat dok membuta dalam bilik tak payah la nak komen lelebih hahaha



Bilik memang superb. Sangat selesa dan bersih




Morning at Desaru. Takde orang mandi laut pon sebab ombak agak kuat




After breakfast terus check out. Weols menuju ke Batu Pahat, for this..




Hello Baryani Mohd. Shah !!




Lihatlah kambing dalam periuk beso ituuu sangat menggoda
Bau nasik yang sangat menusuk jiwa sanubari



Boom !



Taraaaaaa !!
Oh actually aku amik kambing. Tapi bapak aku nak tukar -_-
So tak baik derhaka, redha makan ayam hahaha
Tapi aku rembat jugak kambing oi sedapnya kenapa sedap sangatttt
Tapau 5 bungkus bawak balik. Kambing lebih ngeh ngeh ngeh
Thank u mohd shah ailebiu so much !



lets klik !!

9 comments:

Kakzakie Purvit said...

Beryani Mohd Shah inilah yg paling terkenal di Batu Pahat Lya
Pandai Lya walaupun bukan org Batu Pahat:)

Fai Nardir said...

Aduh, memang terliur tengom daging kambing tuh... Dah lama pula rasanya tak makan beriani. Weekend ni nak pegi lah. Hehe...

Cik Itah said...

ooo dekat Batu Pahat ea? sy nak suruh orang BP belanja la ni haha

Malinda said...

sesekali ko hapdet n3 akak rase cam nak je aku tampo2 vontot ko tau dik...ni apsal asyik tayang nasi brayani je ni...hahaha...kus semangat nasib baik akak tak pose hari ni tau...stresss tengok ko asyik makan sedap2 je...kahkahkah

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Beryani batu pahat mmg la sgt terbaikkk huhuhu.. dlu duduk pt raja rajin ke batu pahat. skrg je x nyempat nk menyelam p sana. haha

Kayu Manis said...

Mmg jauh lya...nk ke desaru..tk sampai2....pengerang boleh boleh mengerang2 drive., haha. ?

Lps tu mnyesal pgi..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wow...nice room....kalau pi Johor ley la try stay situ..nampak cantik

wahida said...

ya Rabbi...aku puasa woiii!!

nadiha ahmat said...

wahhh. akak pergi kampung sayaaa. felda Gugusan Adelaa. jauhkan kak nak ke sanaa 😹😹😹