Tuesday, May 3, 2016

pontian - batu pahat

Assalamualaikum

Cuti labour day ke Pontian
Ada kenduri kat rumah adik ipar aku kat Kukup sana
Sabtu pagi p hospital jap mama amik darah, dalam 11.30am macam tu keluar tol ayer keroh
Drive dalam 2-3km, jemmmmm uols




Jemmm yang sangat lah kekura
Ada excident kat tangkak







Sakit hati tengok yang emergency lane ni
Macam ko sorang nak holiday

Agak lembaps flow jalan ni
So decide exit jasin, lalu tangkak, keluar tol tangkak
Call plus kata lepas tol tangkak traffic ok
Sekali kat ayer hitam jem lagi uols. Excident lagi -_-

Pukul 5 jugak sampai kukup
Lama btol perjalanan kali ni



Alhamdulillah
Lapar gila tak payah cakap. Semua R&R pon manjang penuh je, so memang tak singgah makan
Singgah toilet je. Tu pon jenuh beratur

Semua di masak oleh mak adik ipar aku
Semua sedap woi !!!
Nasi beriani, nasi impit, burasak, kambing masak beriani, ayam masak merah, dalca daging, masak lemak nangka, asam pedas ikan, pecal, air katira

Kambing tu sedap sangat. Dua kali refill dua kali habis, Dia nak refill lagi baba tak bagi. Bahaya hahaha. Yang makan kambing aku dengan baba je. Punya syok makan woi



Faqih dengan atok johor dia




Malam makan kat ikan bakar persatuan nelayan kawasan pontian
Gambar makanan malas amik hahaha
Tapi ok jugak makan sini. Murah jugak
Kitorang makan siakap bakar, udang butter, sotong tepung, tomyam for 2, kailan for 2, nasi 2, air baru 80++



Pas makan, hantar baba balik hotel, anak-anak dara p dataran
Adik aku kecoh gila nak amik gambar kat crown




Eeee tak pernah kurus ini perempuan




Dah puas amik gambo, balik
Sebab adik aku yang sorang tu bising battery phone tinggal 2% bluffffff




Esok paginya sarapan kat jeti kukup
kedai roti canai asam pedas bapak sedara adik ipar aku
sayangnya roti dia dah abis tsk tsk tsk
so adik ipar aku tapau roti kat mamak
makan dengan asam pedas ikan tebal pipi
fuhhh terbaik asam pedas. kalo dapat roti canai dia lagi best

so settle, gerak p batu pahat pulak
tak ikut highway, ikut jalan kampung. syok wooo
misi = nasi baryani mohd shah, batu pahat. kat peserai la mana lagi
malangnya, sampai je, baryani mohd shah dah habis wuwuwuwuwuwuwu
padan muka. roller shutter dia dah tarik separuh. nangis kau laju2 tepi dinding



so makan nasi beriani kat sebelah2 tu je. apa nama ntah lupa
ok la not bad



kesedihan sedikir terubat dengan adanya kacang pool haji !




our labour day celebration




punya ramai rakyat
seat semua full. nasib ada rezeki seat kosong depan mohd shah
makan beriani lain di depan baryani mohd shah adalah 1 perasaan sedih yang tak dapat di bendung
hahahhaa over !




then singgah beli-belian
lalu muar - semabok melaka

melaka jem hawau all the way nak sampai rumah tu

sekian cuti-cuti pendek
isnin dok rumah membuta
and today, kerjaaaaaa
alalalalalalala


lets klik !!

9 comments:

Kakzakie Purvit said...

Amboi dari Pontian siap ke Larkin lagi ye tu sampai kacang pool haji:)
Hari tu memang jem seluruhnya Lya. Kakak terperangkap kat Air Hitam masa nak ke Kluang.

Malinda said...

wah! wah! ko dik kemain ye jalan saje...makan saje...nyampah pulak haku...hahaha...dik dataran yg ko amik gambo tu dah tak jauh tau dari rumah mak mentua akak...jalan kaki pon bole tapi mencungap gak ar...hahaha...time pegi batu pahat tempohari akak benti makan kat situ gak...patut la kan mahen beratur punye ramai nak beli nasi briani rupenye sedap ek...hahaha...tak tau pon T__T melaka memang ada la hawau dari hari sabtu membawak ke isnin...sume jalan adalah jam ye...sume tempat kene beratur...ntah celah mana datang orang ramai pon hakak tak tau...nangis dalam hati je mampu T___T

NEKCIK said...

Asalam Aini...wah wah sudah masuk kawasan nekcik tu..serkat
Aini yang kat jeti kukup tu asam pedas pak man ye..cuba tanya adik ipar tu..tu pun sedara nekcik tu...bsru ni pergi kedai dia dah tutup ..petang
Alahaii burasak.....hu..hu

Kayu Manis said...

Wahhh wahhh....pagi2 dtg sini di jamu mata plkkkk..
Jem jemlah kita isi perut dgn kambing yokkkk...

Kecurrrr tau takkk...😂😂😂

Husna Rahman said...

jeles tgk makanan behidang ats meja tuh...sedap wuitt!!

wahida said...

amboiii kemain ko ye nok...makan sesaja...sedap2 pulak tu...
aku suka kacang pool nok...tapi sesetengah org tak suka...pada aku sedap apa...

Raihanah Ahmad said...

orang malaysia pantang cuti mesti jalan je, tapi itulah uniknya negara kita kan

Kakzakie Purvit said...

Kakak dtg tengok burasak nak makan dgn asam pedasZ:)
Alahai...

LYAfrina said...

meriahnya jualan tu..ubi kayu k apa tu?