Monday, May 9, 2016

randomlah apa lagi

Assalamualaikum




Ni last month masa tu nak pergi Puchong
Before Tol Pedas ada kedai makan salai-salai ni
U know nogori kan
I took masak lemak cili api daging salai dan ikan masin
Fuhhhhh meruap-ruap dia punya pedas tu
Tapi memang terbaik sedap uols





I tell ya anak-anak sedara ku memang pandai bab masak memasak ni
Kitorang stay Puchong 1 malam
Esok nya lunch anak buah buat chicken chop
Fuhhh terbaek uols
Mak sedara bergendang perut kekenyangan




Suatu pagi Ahad
Iols masak nasi lemak
Sambal macam biasa resepi Cik Ina Do Do Cheng sentiasa terbaik 
Petai asing sebab tak semua orang makan petai dalam rumah ni




Rumah sebelah tengah lebat mangga





Pernah cuba sardin Agromas
Try la. Sedap. Weols memang suka





Di suatu hujung minggu adik iols tetiba ringan tulang
Masak ala-ala Sharin Low gitu
Ikan Siakap Stim Nyonya
Udang Butter
Kailan Goreng 



Jumpa kat Giant
Wah ada papadom chips ok sekarang
Kudap-kudap papadom pon best jugak




Gigih tak gigih
First day captain america release aku cuti ok haha!
Tapi idok la cuti semata-mata nak tengok marvel ni
Cuti sebab bawak baba appointment doctor. Habis appointment laju-laju p Aeon 




Off course la I team Iron Man !!!



Dia punya tahap gila kat Iron Man tu sampai sanggup order custom made casing iron man hahaha
Geleng kepala semua orang dengan aku ni

Casing iron man
Wallpaper iron man
DP semua iron man
Nasib baik tak jual suit iron man
Kalo jual pon mesti tak muat kahkahkah panggggg !




lets klik !!

12 comments:

Kakzakie Purvit said...

Betullah Lya ni kalau tak buat org terliur tak sah:)

sudipVSsenduk said...

dalam banyak2 masakan, siakap stim nyonya tu nampak sangat WOW!

wahida said...

hoiiii!! aku puasa...kejammmmmmm!!

papadom uncle saba tu aku pernah dapat dari uncle saba's staff tu sendiri...biasalah kat ofis aku ni mcm2 sample kami dapat...papadom tu kalau x silap ada 4 flavor...semua pun sedap...layan kunyah2 duk kaunter...

Nooriah Abdullah said...

adoiii semua nya nampak menawan dan sedapppppppppppp belaka lah

Nooriah Abdullah said...

aduh tertelan air liur sendiri lah
semua mengancam jiwa dan raga kaknoor

Bunda_nora said...

Siakap stim tu nampak sedap...selalu buat siakap sweet sour...

Malinda said...

wakakakak...kopok papadum pon hado....nanti nak pi carik...hahaha...tang mangga tu ko memang tau...sajeeeee je...nyampah....sok2 kalau ada jodoh ko dik time sanding buat la tema iron man...akak ko jgn lupe jemput ye...ai datang pakai baju cat woman hokeyyyyy....wakakakak

Husna Rahman said...

ouhhh sakit hati betul klu posting tang mknn neh..hidang mata je la jwbnya...so sedap!

Semut Senyum said...

wah wahaa... penuh aktiviti yang membahagiakan laaaa.....
Nikmatilah hidup yang indah ini... =D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

1.masak lomak cili api tu nampak power
2.mintak resepi kuah blackpaper chicken chop tu kat anak sedara? nampak awesome!
3. kita geng Captain America say no to iron man...kah..kah..kah (saje nak bikin panas) :P

LYAfrina said...

mmg feberet daging salai msk lemak ni

Suriaamanda said...

Bestnya daging salai..Bestnya mangga....Bestnya tgok wayang....huwaaaa...semua pun best