Friday, July 29, 2016

Eid 2016 - Rumah Terbuka

Assalamualaikum

Sabtu lepas ada buat jamuan raya sket kat rumah
Sebab aku pemalas nak menulis ni, so read caption je la eh haha
By the way menu kebanyakan order je kihkihkih




Majlis start pukul 2pm. So ni preparation la siapkan apa yang patut




Nasi lemak




Sambal bilis dan timun




Ikan keli berlada




Ayam berempah




Paru goreng kunyit




Nasi impit




Kuah kacang daging




Rendang ayam





Mee for mee kari




Condiments mee kari: timun, togeh, sawi, cili merah dan limau




Telur rebus untuk mee kari dan nasi lomak




Kuah mee kari




Air blue lemon
Sunquick lemon + kaler biru + air gula + potong lemon = siap !




buah - jambu potong dan asam serbuk




kek beli belian




Ni je satu-satunya yang aku buat hahaha





Meja santapan tetamu




Mee kari yang sedap banyak isi dan pedas melangit 
Tebal bibior aku makan
Semua menu order je. Except ketupat la rebus sendiri. Kuah kacang masak sendiri. Condiments mee kari tu sendiri la pemalas beno kau potong timun sawi pon malas memang kene hempuk dengan mak aku haha





lets klik !!

5 comments:

Kakzakie Purvit said...

Siapalah yg untung Lya?
Tetamu yg datanglah - banyak betul nak dimakan pilih ajelah mana suka
Kakak nak mee kari:)

wahida said...

sedap giler aku tgk mee kari tu...
jambu pun best...arghhhhh...
nak raya rumah koooooo...

LadyBird said...

Semua sedap.. 😍😍😍 musim2 raya camni mmg byk mknn.. Rs xtermakan..

Malinda said...

wawawawa....benci...benci...pada diri sendiri sebab tersalah tengok tarikh...nak mee kari 8 mangkuk plissss...hahaha...dik time depavali ko tak buat open house ke??? jangan lupe jemput ek :p :p

Kayu Manis said...

Adoiiiyaiiii knor kecur tgok mee kari n jambu tu n semualah,..
Awat tak jemput knor,hahhah