Monday, July 4, 2016

The Manhattan Fish Market now in Melaka !

Assalamualaikum

Sabtu lepas berbuka kat luar. Nak pergi shopping sekali
So decide nak makan kat The Manhattan Fish Market (TMFM). So finally TMFM bukak kat Melaka okeh. Sebelah dengan Tony Roma's. Dekat dengan entrance Parkson
Tengahari dah call untuk book tempat. Then around 6pm ++ sampai sana untuk order
Masa iols tengah sesibuk pikir nak order apa, tetiba iols ternampak seseorang ....



Jumpa kak malinda uolsssss hahaha kebetulan sangat
Nanti raya aku datang tau kak. Simpan sket semperit yang gojes ittew kahkahkah
Tak malu suruh orang simpan hahaha



Boss of the day
Weols bawak siap-siap bubur nasi dia. Ko ingat dia tenteram la orang makan sedap-sedap sedangkan dia makan bubur je. Memang tak okeh
Dia makan Salmon Chowder RM 8.50 





Scallops Fish Chicken RM 30.90




Spicy Seafood Olio RM 21.90



Cajun Chickie Marinara RM 20.90




Cream of Mushroom RM 6.50




Crispy Whole Tilapia RM 29.90



.

Fried Country Mushrooms RM 9.90




Feeesh n' Cheeese RM 19.90




Giant Platter RM 57.90


Semua sedap-sedap alhamdulillah
Harga mahal sket la
Tapi jangan risau, Kalo ko 5 beradik, total cost bagi 5. Settle haha
Spicy seafood olio tu sedap teringat-ingat sampai sekarang
Eh semua la sedap

Oh nak repeat lagiiiiiiii





lets klik !!

6 comments:

Kayu Manis said...

Wah2 nasib baru lps sahur...
Mmg kecur ayaq liuqq knor nengoknya..

Selamat hari raya maaf zahir dn batin

Cik Puan Diksu said...

Salam, nak tanye kat mane kedai ni?

Malinda said...

punye la lama tak jejak MP tetiba bila sampai je terus jadi terjakun dan tebangang...hahaha...best la pasni kalau nak makan TMFM takyah pi KL atau Johor lagi...tony roma pulak kim salam...mahal baik pi makn kat melantak je...hahaha...hade je akak simpan semperit utk ko ni...whatsap awal2 ye kalau nak dtg bleh la akak lambung2 kuali masak utk ko....hehehe

Aziela said...

Wah....dah ada ya kat melaka. Sebelum ni gigih pergi Seremban nak mkn kat MFM. Tapi first sekali, nak pujuk laki akk makan kat TR dulu...hehe

Fazleyatul Aini said...

~ cik puan diksu

dekat mahkota parade. sebelah je tony roma's
ground floor, nak ke entrance parkson

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

aduiii... mujur tengok lepas raya... kalau tgk dlm bulan puasa.. kurus puasa akak.. hihi.. tengok pun dah tau sure sedap.. harga mahal berbaloi2...