Monday, August 1, 2016

Hari Ahad Pergi Pesta Durian Lepas Tu Pergi Segamat Puler


Assalamualaikum



Semalam 10.30 am macam tu dah terpacak kat Pesta Durian dan Buah-buahan Tempatan Melaka 2016
Awal nau. Tak nak redah jammed okeh




Tapi tak nak makan durian. Sebab semalamnya dah balun durian kat rumah
Adik ipar den beli 
So beli nenas potong tu manis! Dengan baby nenas





Hoi nampak kambing harus beli. Favs ni




Then lepak jap kat stall cendol durian, Sebekas ni RM 5




Dan makan jugak kambing yang beli tadi. RM 10 sebekas
Sedap gilaaa kauuuuu
Paling sedap la pernah makan. Lepas tu round sekali lagi, pergi beli lagi. Nak bawak balik la kannn hahaha
Fuh berlaga kambing dengan durian dalam perut  >_<




Happy hour RM 30 makan durian sebanyak mana yang uols mampu
Idok ler aku join




Aku p lukis inai kah3




Siap inai. P beli dodol cair leleh
Panas2 ok masa beli tu
Balik makan cicah dengan roti hoi sedap




Beli rambutan 2kg RM 15




Hasil berinai tadi kihkihkih




Pastu pukul 3.30pm macam tu gerak p Segamat pulak
Hantar si kenit tu
Dia sekarang kan dah jadi orang segamat
Mak ayahnya balik dulu hari sabtu. Ahad kan theyols keje
Si kenit tok baba dia tahan tak bleh balik 



Selfie jap sementara tok baba p toilet





Sampai je adik aku tengah goreng cekodok udang
Pon ada durian jugak
Harus lah oi dah nama pon kat segamat haruslah ada durian





Pas maghrib keluar dinner. Dekat dengan uitm segamat punya simpang
Restoran Limbong




Specialty dia shell out. Tak pernah try, Moh la try
Not bad jugak

Sekian aktiviti ahad. Sampai rumah kol 12 lebih. Bedebum tido




lets klik !!

5 comments:

Kakzakie Purvit said...

Puas kakak tengok semua yg ada. Cendol dan rojak tu buat mata kakak tak kelip:)

Oh... si kenit tu selalu kena tinggal duduk dgn atok/nenek ye.

Malinda said...

akak x pi pon dik pesta durian tu...kak ngah akak dengan besan dia nak pi kebun kat mana ntah jadi akak kirim diorang je belikan durian yg baru gugur tu...last2 dapat free je...hahaha...rejeki...akak kalau part orng reramai ni memang ada lemah skit...lagi pon akak makan durian bukan hadap sampai 3-4 biji pon paling byk 4 ulas camtu...kambing tu memnag nampak sedap x cakap pon dah tau T___T x panas ke dik badan ko dgn durian nye dgn kambing nye... :p

wahida said...

untung si kenit tu jadi kesayangan ramai...sampai kena tahan tak boleh balik segamat...hahaha...

Jiwa tani said...

Salam kenal dari jiwatani

saya dating berziarah...maaf tak di undang terbaca komen anda di blog kak zakie tadi...

Amanda Suria said...

tak leip mata tgok semua gambar tu ha...berlaga kambing ngan durian dalam perut erk....