Wednesday, August 17, 2016

Langkawi - Dataran Lang & Wan Thai Langkawi Restaurant


Assalamualaikum

So continue. Lepas makan laksa ikan sekoq tu, kitorang terus pergi homestay.
Homestay kitorang under Sinaran Motel. Dia ada motel dan homestay. Dekat Jalan Penarak
Sangatlah within walking distance dengan Kompleks HIG tu okeh
Jalan kaki tak keluar peluh dah sampai

So sampai homestay. Rehat jap. Keluar pergi Dataran Lang
Dataran Lang masa tu not so comfy. Sebab some area tengah renovation bla2





Hello Lang !




Baba dan mama




Yours truly and adik nya




One happy family dengan si Lang




Adik bujang aku rambut macam baru lepas kene belasah




Yours truly and Lang




Tok baba dan akeh eman yang muka mengantok je tu


So lepas kat dataran lang, terus pergi dinner
Early dinner. Sebab semua orang pon letih. So dinner awal then boleh balik homestay and rest

I read many review from bloggers yang makan kat Wan Thai ni dan ramai yang suggest bahawasanya Wan Thai is a must go restaurant ! So ke sini lah kita





Wan Thai Restaurant di pekan Kuah
Sangat cozy. Suasana sangat Thailand di mana most of the pelayan cakap thai 

So these are what we had for the dinner




Siakap stim lupa stim apa ntah




Ayam pandan




Tomyam campur




Daging masak oyster




Seafood otak-otak dalam kelapa
Ini sangatlah sedap !! If korang datang ni, sila order yang ni
Highly recommended !!




Kerabu mangga




Kangkong belacan




Sup sayur ni untuk si kenit




Telo dadar kemain beso dah macam pizza




Nasi comel




Pulut durian




Pulut mangga


Overall, makanan kat sini memang sedap. Harga memang agak mahal ye. Tapi memang berbaloi sebab sedap sangat, especially otak-otak dalam kelapa tu. Aku memang korek isi kelapa sehingga ke korekan yang terakhir hahaha

So, if datang langkawi, tak datang wan thai adalah tak lengkap
Next time kalo ada rezeki pergi langkawi lagi, aku nak order otak-otak tu je hahaha

So kenyang, balik homestay dan rehat untuk aktiviti esoknya




lets klik !!

7 comments:

wahida said...

hoiiii!! sumpah aku terliur! tetiba nak gi langkawi gak nak rasa otak2 dlm kelapa tu....grrrrrr...

Amanda Suria said...

Heyyy...kejam laaa....akak dh la tgh diet ni....ok tgh plan nak pi Langkawi berdua ngan Dania...restoran ni mcm menarik..nanti bg details homestay ye...

Aziela said...

Eh dik...tetiba pula ada wujud otak2 kelapa yg sangat menggiurkan tu. Up plak lagi dgn pulut durian yg sgt seksi tu. Mimpi langkawi la mlm ni weh...

Maman Reen said...

Ayam pandan..! Fav Reen..! 😍😍

Malinda said...

wah! nak tomyam...nak tomyam...hahaha...tak tau pon pasal restoren ni time pi langkawi taun lepas T___T

LYAfrina said...

cantik sgt pic kt dataran Lang.. hrga mahal tp sedap oklah..berbaloi kan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tengok pun dah boleh tau otak2 kelapa tu sedap.... terliurla pulak...