Tuesday, August 30, 2016

Langkawi - Kompleks HIG & The Zone Chenang

Assalamualaikum

So ni edisi tempat beli-belah
Kitorang pergi 2 tempat je. Yang sempat di terjah




Kompleks HIG yang sangat lah dekat dengan homestay kitorang
Jalan kaki pon tak keluar peluh. Tapi memang tak la nak jalan kaki hahahaha




Sebab bukan school holiday, so tak ramai sangat
So nak shop agak selesa lah






HIG ni memang banyak pilihan coklat la berbanding dengan the zone (aku pergi 2 tempat ni je pun)
Aku tak tau la if tempat lain ada lagi murah ke sebab aku pon takde survey2 tempat
Sebab memang orang datang Langkawi pon memang pergi HIG kan
Pinggan mangkuk periuk belanga not my part so aku tak tau 
Tapi adik aku dah borong Tefal murah2 masa kat The Zone





Ni aqeh punya jangan amik okey !




Aku beli tak banyak. Nak bagi kawan office sket. Simpan rumah sket
Pastu adik2 aku sume membeli, simpan2 kat rumah kata stok rumah punya
Sampai hari ni tak bergerak aku tengok stok dalam peti. Sakit mata aku




Gumbira ria




The Zone Chenang. Dekat Underwater World je. Sama deret dengan Coco Valley.
2 kali weols pergi The Zone ni. Lepas tour dalam underwater world, pastu lepas pergi Makam Mahsuri datang lagi kahkahkah





Diorang sebok shopping bagai masa first pergi the zone, weols yang lain sebok mencekik eskrem
eskrem yang buat atas pan tu
eskrem durian dia sedap gilaaaaaaaaa





Fuhh dia pakai musang king betol ok. kuning2. bau durian mak aihhh




ni oreo. pastu ada jugak beli flavour lain2




model oreo




model musang king
total damage kat aiskrim ni je dah 60 hengget.
2-3 kali ulang beli sebab tak cukup haha


Ni semua pic dalam The Zone








Biasa je dalam The Zone. Tapi macam-macam pilihan ada la. Perfume, luggage, pakaian, kasut selipar pinggan mangkuk bla2. Dan tak ramai orang. So nak shop memang selesa sangat



Coco Valley dah sekali laluan tu singgah jugak shop choc sket
Harga lebih kurang je malas nak compare


Then by 12.30 pm tu dah tercogok kat LIA
Beg memang dah beranak pinak lagi-lagi adik aku mak si pakeh tu
Sampai lebih kuota kargo -_-
Mengangkat sorang sket naik atas lantak la
Memang dah macam makcik balik padang besar kau



Si aqeh yang tak reti dok diam dalam stroller
Flight delay jua. 2.30 ke 2.45 ntah baru sampai 




Ok bas dah sampai jom naik mempaneh ni




First time dok seat belakang -_-
Dah lah sempit gila. Pastu masa nak take off dia punya gegar tu boleh tahan cuak jugak woi





So bye Langkawi. Sure will come again




Malamnya membagi harta. Nak bagi colleagues, kawan2



Aku tetaplah dengan FM tak suda-sudah

So berakhir short trip ke Langkawi
Sangat best dan sure akan jadikan acara tahunan
So next year nak pergi mana ???



lets klik !!

7 comments:

Kakzakie Purvit said...

Tambah seronok pergi sekeluarga Lya
Akeh tu banyak-banyak coklat mana boloeh habis baik kasi kat auntie sini.

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Lya,

Seronok tengok Lya pi Langkawi.. Saya baru pegi bulan Februari lepas.. Best, in shaa Allah akan buat second trip sebab nak balas dendam.. First visit banyak tak dapat beli so second visit ingat nak beli perfume & Tefal.. heheheh

wahida said...

daim tu wajib kan kalau ke langkawi...

anajingga said...

kak ana belum pernah lagi sampai langkawi ni, tengok foto-foto lya rasa teringin sangat nak pii sini satu hari nanti :) singgah malam dari www.anajingga.com

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronoknya Lya dpt holiday dgn family... akak belum pernah sampai Langkawi lagi... tunggu anak2 besar sikit la kot ada rezeki...

mawar_berduri said...

haihhh la bila la nak merasa pergi langkawi ni ..hihihi kesiankan .. :P :P

Malinda said...

Bestnye dik pi time x cuti skola...hakak mampo pi time coti je..sume penuh je umat...geram je tengok cekelat2 tu sume