Monday, August 15, 2016

Langkawi - Laksa Kaw Ikan Sekoq Tip Top Langkawi


Assalamualaikum

Baru pulang dari family trip ke langkawi
First trip yang semua participate termasuk si kenit 

Kita bertolak dari klia2 flight 12.45pm
Jumlah peserta: 9 dewasa dan 1 kenit




Big boss of the trip





Kenderaan weols sepanjang kat sana
Kereta best. Bersih. Kereta smooth takde masalah. Tip top

Contact: Faizal 012-4382110 / 0111-5402110



So tempat pertama di tuju adalah





Laksa Kaw Ikan Sekoq Tip Top Langkawi tepi airport !!
Order layan diri kat khemah tu ye




omnomnomnomnomnom
masa sampai tu memang tengah gerimis sket
redah jugak ye




hoi sedapnya. kuah dia pekat
tabur cili padi, sila nangis makan




Pasemboq sedap jugak




Char kueytiow boleh tahan




Mee goreng mamak sedap gilaaaa
Ok memang sedap tapi takde la sampai nak gila ye haha




Order hari tu. Laksa 6, mee goreng mamak 2, pasemboq 2, char kueytiow 2, bihun sup 1
hah naga tak naga tak hahaha





peserta trip




peserta yang paling senang hati
amboi kemain balun air kelapa





memang syok la. tengok kapal terbang landing, angin kuat, nice view





laksa kaw ikan sekoq tip top langkawi checked !!





lets klik !!

9 comments:

wahida said...

ooiiiii, aku terliur tgk laksa ptg2 gini...grrrrr...

Malinda Ismail said...

Hakak pon makan laksa kat gerai ni gak...dap2 nye terkonang2 dah ni...jgn memain sorang dara bergambar sebelah teruna...kuikuikui...ntah2 jodoh ko memang dgn orng langkawi gaknye dik...best la dia kan bleh la selalu beli coklat dgn pinggan murah :p

Zie Azi said...

family trip kami next year,lama btol planing utk kumpul reramai bukan mudah hahaha

Kakzakie Purvit said...

Sukalah kakak tengok Lya
Tu ha yg kenit tu boleh tahan juga:)
Bagusnya dia tak meragam - senang boleh bawa sana-sini.

Kayu Manis said...

Mmg nangisss lya oiiii..ikan sekoq sekoqqq...
Ada juai lagu tu nohhh...

Baguih idea depa tarik pelancong mcm lya ni....adoiiiyaiiii kecuq ayaq liuq ni..haiii

Kayu Manis said...

Family trip kami nk gi haji dorani homestay bln sebelaih ni..dik lya oii..

Maman Reen said...

Laksa kat sini sangat sedap. View pon best.. Dengan angin laut. Lepas makan, Reen jalan-jalan tepi pantai. Nampak udang kat tepi2 batu. Hihihi

LYAfrina said...

menu rare n wajib cuba klo k langkawi ni

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wowwww... akak terliur laksa dgn mee goreng mamak....