Wednesday, August 24, 2016

Langkawi - Skycab & Restoran Nelayan Bukit Malut

Assalamualaikum

So lepas lunch dekat kak yan nasi campur tu, kita terus ke skycab
Entrance Fee: RM 30 adult



maka muka cuak bermula
sebab aku memang bermasalah dengan height -_-




masuk skydome dulu
skydome pon dah buat aku nak terkencing bagai. padahal 3d image projection je pon
tapi kalo dah 3d dia tentang naik roller coaster mau plak tak terkencing kan





oh ye sepanjang kat langkawi kitorang sewa wheel chair 
so senang baba nak bergerak kalo tempat yg jauh2 ni







baba mama maklang dengan tam 1 cable car 






dan yang lain bergelumpang 1 cable car
hoih aku punya cuak tak payah cakap
dah lah dalam cable car aku ni semua body mantap2




ceah ceah kengkonon





muka cuak detected
aku tak berani langsung nak pandang luar ke bawah ke
setakat pusing sket pon gigil uols
yang adik2 aku siap mengelinjang dalam tu memang hawau btol





aqeh paling tak kesah. lantak korang la nak buat apa janji susu aqeh jangan lupa k




aqeh dan mama beliau




woah dah sampai atas dalam pada takut tu kanssss
kat atas ni sejuk la tapi sejuk yang aku boleh tahan je
takde la sampai gigil-gigil





aqeh dan mama papa beliau



kat sini pon ada mangga cinta tu
tapi cinta bonda kat aqeh lagi utuh dari mangga itu cia cia cia ciaaaaaa 





selfie tak dilayan adik ipau aku sebok meneropong apa ntah
sewa teropong tu RM 8




car lagi 1 relax je padahal sama je takutnya kahkahkah
okey kuangjaq gelakkan pulak




ni on the way turun
aku rasa turun lagi gayat gilaaaaaaaaaa aku memang tutup mata la hahaha
aku sampai jerit kat adik aku je, "ko rekod je la aku tak nak tengok !" hahaha





sebelum gambar ni di ambil aku kene marah dengan adik aku sebab tutup mata 
"bukak la mata tu cepat belakang ada cable car ni !!"
hahahaha





satu kerugian besar tak menghayati keindahan sebab penakut !!




ok dah nak turun tapi nak sampai kat deck dia tu laju kot siot btol cuak kita




adakah anda akan naik lagi ? errmmmmmm 

untuk penakut macam aku mungkin pikir 80 kali la haha
tapi dah sampai atas tu memang subhanallah cantik view
kerugian besar sebab aku tak tengok pemandangan masa turun/naik sebab penakut punya pasal koh3


Dah habis kat skycab, singgah minum jap somewhere dekat dengan roundabout airport, pastu balik homestay rest

malam pergi HIG shopping, tu nanti update
then late dinner dekat Restoran Nelayan Bukit Malut



ok puas lightened kan tetap tak nampak signage dia




pilih-pilih haiwan laut di belakang


So ini menu dinner kami



Ikan kerapu (rasanya lah) masak 3 rasa 




Siakap stim




Pari bakar



Udang butter




Sotong tepung




Ketam sambal telur pecah




Siput buluh dan kerang beso masak sambal




kailan goreng




belacan dan ulam

makanan okey2 je la 
harga pon tak murah mana
pastu pelik ikan bakar dia memang tak bagi kicap eh. tak pon air asam. ke memang cicah belacan je ?
apa-apa pon habis settle semua makan. malam tu balik packing siap-siap esok pagi nak early check out 



lets klik !!

8 comments:

Kakzakie Purvit said...

La... Lya muda lagi dah gayat. Kalau macam kakak ni memanglah gayat.
Dulu masa muda ok je...

Dah penat bercable car makan - mesti banyak yg masuk dlm perut tu.

lia ummiirfan said...

takleh lupa pengalaman saya naik skycab ni.. kecut peruttt.. 🤒🤒

LYAfrina said...

bestnyaaa
tringin jgk nk g langkawi...
meriah tu menu..byk seafood..sedapnyaa

wahida said...

hahaha...kemain ko gayat ye...
ko boleh geng ngan anak aku si abang tu, dia pun memanjang tutup mata masa naik cable car ni weiii...hahahaha....

Jueliza Jamani said...

bestnya g langkawi..

mawar_berduri said...

comelnya aqeehh ...meltttt

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kalau akak pun mcm Lya jugak... akak memang gayat dengan ketinggian ni... teringat dok naik Eye On Malaysia masa belum pindah ke Melaka dulu dorang letak kat Tasik Titiwangsa... naik tu je pun dah seram sejuk... kalau naik cable car tu tak taulah mcmana gayanya.. hehe...

Malinda said...

Kahkahkah...dekah akak gelak sensorang ko...alaaaa gelak2 gak hakak ko ni pon dah bape kali terjah langkawi tapi harem x penah naik cablecar
Hakak pengayat yg amat hokey ada yg haku kejung keras dlm tu kang...dah satu keje orng nak hangkut pi spital...hahaha