Wednesday, August 10, 2016

Potluck Raya di Office


Assalamualaikum

Ni potluck jumaat lepas. Dah habis raya pon time tu hahaha
Sebab time tu je macam semua free. Itu pon ada jugak tak dapat join last minute. So kita proceed je la





Antara menu yang ada




Rendang ayam cili padi





Depan sekali : Ayam Sambal Bali by yours truly
Tengah tu : Daging Rendang Jawa, Sambal Bilis dan Kuah Kacang
Belakang sekali : Nasi impit, kuah carbonara





Lemag, nugget, sausages, mee goreng, spaghetti makan dengan carbonara tadi, bihun goreng
Actually ada lodeh jugak. Tapi lodeh lambat sket sampai. Malas aku nak p snap lagi





Puding jagung.
Agar-agar santan gula melaka by yours truly




Brownies and cakes





Kuih-muih, fruits, sandwiches




my plate. lemang tu sedap gilaaa. lemang tu dia rebus. pastu lembut nyaa hoih sedap







Ok jumpa lagi raya tahun depan insyaAllah




lets klik !!

8 comments:

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

biasala tu... puasa sebulan tp raya 2 bulan. eh! hehehe aritu pun aina ada dpt lg invitation open house n jamuan makan2.. =) sesambil erat kan silaturrahim kan sisss.. Btw, sesedap menu potluck tu!

Amanda Suria said...

Rendanggg.....akak x raya so craving rendang and lemang

lia ummiirfan said...

sedapnya nampak nasik impit dan kuah kacang! memang feveret! 😋😋😋

wahida said...

wah..meriahnya...
aku baru tahu pasal lemang direbus...
mesti lembut giler kan...dah terasa2 kat tekak aku ni...

Mazlan Othman said...

Meriahnya hidangan.

Kakzakie Purvit said...

Tengok semua makanan tu kakak rasa macam nak menyelit sama tau Lya.
Muka memasing pun bukan main happy:)

Maman Reen said...

Banyak mena potluck dear.. Nyum..😘

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

baguslah opis Lya... walaupun ramai Chinese tp tetap buat pot luck raya...