Thursday, September 15, 2016

Menu Raya Haji


Assalamualaikum

Raya haji hari tu memang takde buat apa
Pagi bangun awal masak soto. Pastu pergi masjid sembahyang raya
Balik sembahyang makan. Balik sembahyang tu memang dah hujan la
Apa lagi. Perut kenyang mata berat la jadinya
Tido santak sampai tengahari lalalalala

Bangun tido ada sedara datang. Join makan lagi hahaha
Makan tido tgk tv je la aktiviti
Malam baru p rumah makcik sebab dia buat rendang perut uolsss

So random pic je la. Bukan pic apa. Pic makanan
Tak pakai baju raya pon. Pakai simple dok rumah kekdahnya kan




Begedil buat sehari sebelum. Then frozenkan. Pagi raya baru goreng.





Bangun kol 5 am uols nak menyiapkan soto and anak beranak nya






Tugas menyiat ayam bagi kat adik aku. Sebab dia tak boleh sembahyang kan
Nasib baik. Aku malas bab nak menyiat ni
Tulang masuk balik dalam sup. Didihkan balik. Terbaik uolsss




Condiments soto. Siap suruh adik aku beli bekas gini khas untuk letak aksesori soto hahahha
Beli kat kedai 2 ringgit tapi tak 2 ringgit pon. 9.50 huih
Taugeh malas nak buang kepala ekor sungguh macam berpokok rupanya di situ ye




Sambal kicap pedas nak meletop tengok biji cili pon dah tau -_-





Kuah soto yang dah siap
Resepi tak ingat main google je




Very simple raya's table





Nasi impit dan kari itik




Soto cik bedah




Nasi impit dan sambal kelapa terengganu style



Sekian bye





lets klik !!

6 comments:

Daddy Ziyyad said...

Hahahaha..meleleh air liur tgk gambar ni! dah la sekarang pukul 12.48pm, waktu lunch. Sambal hitam pedas tu sure pedas betul, biji cili penuh..hahaha..makan bergedil cecah kuah kicap ni...perrghhhhh

Kakzakie Purvit said...

Simple apa kalau macam ini gaya Lya
Menggegar selera kakak yg tengok:)

Gadingan mantap semuanya tu.

Kayu Manis said...

Mlm2 jenguk sini..lprrrlh lya lagu mna ni..
Pi cari mggi sotolah nmpknyaaa...

Grrrrghhh bunyi peruttttt

mawar_berduri said...

hohoii....telan ailio tengok entry makanan macam ni ..hihi meriah makanan raya uolss..

LYAfrina said...

sdpnya begedil tu....
raya haji bru ni duk kt rmh je..cuma raya pertama je join ibadah korban..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

huii... rindu nak mkn nasi impit sambal kelapa tu.... soto pun dah lama akak tak masak....raya aritu akak masak nasi dagang je.. memandangkan tak balik kampong so kenalah rajinkan diri masak sendiri..huhu...