Monday, September 19, 2016

Ngeteh Port Cafe & Dessert, Segamat


Assalamualaikum

Tak ingat ni bila. Bulan lepas kot
Sekarang kan semenjak si faqih dah dok segamat, weols rajin ulang alik segamat
So kebetulan, singgah rumah pak sedara kat taman yayasan. Anak dia ada cafe ni. So dia ajak pergi makan kat sana la





Ngeteh Port 
Lokasi dia kat jalan highway nak pergi kuantan - segamat, depan ID Hotel








Pak sedara dah order awal-awal. Namanya Seafood D Talam
Sama je macam shell out. Tapi versi sopan
So ko tak payah nak makan lambak semua atas meja
Makan dalam pinggan masing2. Cuma di serve dalam talam
Aku lagi suka macam ni. Tak bercampur aduk dengan orang lain lalalalalala




Sedapp gilaaa ok gravy dia
Dia macam ada butter sauce, ada mushroom sauce. Tapi tak tau la exactly gravy dia apa. Tapi memang sedap lah !

Ni ada udang, ketam, dan kekapis. Fuhh memang sedap
Jangan tanya berapa RM tak tau sebab orang belanja hahahaha





Suasana dalm cafe
Menu memang macam-macam ada



Then esoknya sebelum balik Melaka, singgah lagi hahaha
Sebab nak try mee bandung




Nasi ayam penyet




Cekodok kelapa panas-panas




Mee Bandung
mee bandung pon sedap hoiiiiiiiiiii. Portion memang besar. Tak larat nak ngabiskan. So makan isi-isi hirup kuah
Hoih terbaik uols nak repeat lagi nanti
Pastu ada take away mee bandung ketam dengan mee bandung udang galah jugak bawak balik
Fuhhh sedap nangis





Ngeteh Port Cafe & Dessert
Hadapan ID Hotel, Jalan Highway Segamat - Kuantan
Call: 07-931 3269
FB : ngetehport




lets klik !!

8 comments:

Kakzakie Purvit said...

1. Betul juga guna talam sopan sikit:) Maklumlah Cafe katakan..
2. Ayam penyet dia menggoda mata kakak ni Lya.
3. Cekodok kepala tu yg rare nak jumpa

Hmmm.. mudah kata semuanya buat kakak terliurlah..

LZ - The Blog Owner said...

Suka betul saya makan kat cafe camni..
Suasana santai-santai, mau lepak berjam..
Menu pun boleh tahan, nampak sedap & variety..

Malangnya saya tak pernah sampai Segamat, huhuhu..

Azian Elias said...

tak pernah lagi nak shell out..
apa tah lagi yg macam u makan ni.

sedap je tgk food2 tu.

mun said...

uiii mcm best je ni

Kayu Manis said...

Mkn berjemaah oklah lya nmpk sopannya ikut sunah
Tapi mkn sorang2 nmpk kegelojohannya..hihi

Amy Hilmirda Daud said...

salam perkenalan,
semuanya nampak sedap. jarang dapat jumpa cekodok kelapa tu

LYAfrina said...

meriahnyaaaaa...nmpk sedap sgt tu

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

wahhh... Lya.. mcm menarik je ni... kot ada rezeki boleh akak ngetest ngeteh kat sini time balik Keratong... hehe... dekat je Segamat dgn umah mak akak tu....