Monday, October 3, 2016

Faqih Turns 1

Assalamualaikum

27 Sept lepas birthday Faqih. So last weekend ada buat kenduri sket la and celebrate birthday dia
Buat dekat rumah dia kat Segamat. Rumah dia dalam ladang coz adik ipar iols keje kat dalam ladang sana
Exactly dalam ladang ye. Keliling sawit semua. Merasa sedara mara kitorang tido dalam rumah ladang haha

Family aku gerak jumaat dalam pukul 3 lebih macam tu dari Melaka
Sedara mara lain datang sabtu pagi

Bonet kereta memang sarat barat la. Macam-macam hangkut dari rumah



Malam tu siapkan belon tu. Pam siap2 kang esok pagi memang tak nyempat la nak mengepamnya hoi
Aksesori birthday banyak aku beli kat DIY. Murah2 dan banyak pilihan




Belon aku, dari merimbun, belum sempat tengahari dah tinggal banyak ni je -_-





Banner yang iols order dekat Blog Sihatimerahjambu




Simple deco 




DIY by bonda



Goodies untuk kanak-kanak



Belon gam yang old skool ni. Mencari punya payah kat melaka haram tak jumpa
Ni aku jumpa last 2 weeks balik Terengganu. Jumpa kat pasar payang. Terus beli hihi




Cake yang mendatangkan nervous. Sebab aku yang order. Bagi sample pic je kat baker tu
Takut jugak tak memuaskan hati dah la aku yang order haha
Alhamdulillah comel semua puas hati




So kalau orang Segamat nak order. boleh contact FB: Wanie Segamat



Birthday boy dengan 2 pupu beliau



Birthday boy dan bonda beliau




Birthday boy dan mama beliau



Main menu mak mentua adik aku masak. Semua sedap uolsss




Ayam masak merah




Kari kambing oh la la sedapnyaaa




Dalca. Aih semua sedap nangis macam ni




Acar timun nenas




Spaghetti bolognese by bonda
Kuih bakar tok mama bawak dari melaka




Air katira dengan blue lemon




Meja pencuci mulut





Brownies




Brownies




Kuih nona manis nyam sangat !




Kek coklat mak dak faqih bagi (mak dak faqih adalah pengasuh dia)





Kecoh-kecoh nak celebrate nya




Birthday boy kebengangan sebab dia tido actually. Kene kejut lah haha
Nak pakai kan topi tu pon masalah negara. Dia asek lah nak bukak je




Ok dah ceria sket




Aik masam balik. Ni mesti kes nak bukak topi tapi tak berjaya





Happy birthday pakwe !




Dah tak tentu arah sangat rupa topi tu hahaha




Rasa krim kek dulu




Baru leh makan kek !





Alololo ciom lapanblas kali kang !





Ni bukan nak tunjuk belon dah banyak terkorban, nak tunjuk tetiba lori bawak sawit lalu haha






Lauk yang oih sedapnya! Oh ye, Nasi adalah nasi jagung
Dap woi!




Spaghetti by bonda yang tak nak kalah jugak okeh hahaha




Kek yang sedap dan menarik sangat kaler nya tu




Malam nya sebok nak punggah hadiah
Memang macam pengantin btol lah dia ni
Pukul 12 tak tido2 dok main lagi




Esoknya baru bukak hadiah. Dia pon pening nak main mana 1 haha




Ni hadiah dari bonda, maten, cik is dengan chu ya 
Topi askar tu aku beli masa balik terengganu hari tu




Pastu, kidnap balik melaka seminggu hahahaha



lets klik !!

10 comments:

gadisBunga™ said...

Meriahnya birthday faqih!

Yang untung tu siapa yang dapat makan kambing laa... Faqih makan ke kari kambing? Hahaha!!

Maman Reen said...

Selamat hari jadi Faqih.. Happening sangat sambutan hari jadi.. :D

Kakzakie Purvit said...

Happy birthday Faqih
Ramai betul yg sayang memang beruntunglah budak comel ni Lya:)

wahida said...

faqih punya birthday sama birthday ngan aunty la...
hepi belated beday sayanggg...
muka faqih banyak ikut muka apak dia kan...

weiii sonok la hang dapat merasa tidur dlm ladang sawit..pastu siap lori kelapa sawit lalu lalang...i is jakun okeyyyy...hahaha...

kek comel, lauk pauk semua nampak tempting...
beruntung faqih!

NADZIRAH said...

happy birthday faqih.. cepat la bonda bagi faqih sepupu.. faqih dok mlk sape jaga..?

Kayu Manis said...

Happy birthday syg faqih
Amboi meriah sgguh..

Semoga jadi anak penyejuk hati mak ayah noh..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

meriahnya majlis Faqih ni Lya... bertuah Faqih dikelilingi insan2 yg pengasih & penyayang selain mama & papanya. jauh tak segamat dgn melaka? segamat tak jauh dah dari kpg akak... kalau balik selalu juga ke segamat. melaka.. akak baru je pegi minggu lepas anto pengantin adik ipar dpt org masjid tanah.. hihi..

Daddy Ziyyad said...

Belon gam tu wujud lagi rupa rupanya! hahaha..
Kacak siap ber tie! Hahaha

eelobor said...

perghhh....betul-betul meriah dan besar-besaran nih

Dr Singa said...

Mesti Dak Bonda Aqih yang terlebih excited kan!!!??
:)

pesal brownie tu separa-separa gituu..